Nieuwtjes!


Nordic Walking

Nieuwe techniek-trainingen nordic walking.

Wil je graag profiteren van alle voordelen van een goede techniek van het Nordic walking, meld je dan aan voor de basiscursus Nordic Walking. 

We starten op de dinsdagavond 19:00 uur op 11, 18 en 25 september en in oktober 4 tot 8 trainingen op de maandag en/of woensdagavond. Op dinsdagavond richten we ons op de basistechniek van het Nordic Walken zowel praktisch als theoretisch. Daarna kun je op maandag en/of woensdagavond meetrainen, waarbij je op persoonlijke wijze tips krijgt om de basistechniek van het Nordic walking onder de knie te krijgen omdat iedereen nu eenmaal zijn eigen aandachtpunten heeft.

Kosten 85 euro incl. gebruik poles en één of twee trainingen per week in de maand oktober. Voor meer informatie neem je contact op via info@twenteactief.net

Na deze basiscursus is het mogelijk om je aan te sluiten bij de trainingen op maandag en woensdagavond om heerlijk 2x per week te kunnen blijven lopen.

Nordic walking is een hele actieve sport maar wordt helaas door veel mensen onderschat. Het heeft heel veel voordelen voor o.a. mensen met beperkingen, blessures en overgewicht, maar kan daarnaast ook zo intensief beoefend worden dat het voor de best getrainde sporters een uitdaging is. Bij nordic walking worden 90% van je spieren aan het werk gezet en tegelijkertijd zorgen de stokken voor zo'n 30% minder belasting van je heup en kniegewrichten en een betere verdeling van energie over je hele lichaam. Een totale body-workout waarbij de kans op blessures minimaal is. Raadzaam is het wel om de basisbeginselen van de nordic walking-techniek onder de knie te krijgen en je hierin te laten begeleiden. Een verkeerd aangeleerde techniek zal de vele voordelen snel teniet doen en de kans op blessures vergroten. 


Wandelen en voeding

Bewegen en voeding zijn onomstotelijk met elkaar verbonden. Dagelijkse ongezonde voeding, geen tijd, stress en weinig of helemaal niet bewegen leidt al snel tot een ongezonde levenstijl. Voor vele mensen heel herkenbaar, maar moeilijk om een dergelijk patroon te doorbreken. Wij van Wandelsportschool Twente actief willen in de toekomst starten met een programma gericht op bewegen (wandelen) en levenstijl (o.a. voeding). Dit programma zal bestaan uit het adviseren, begeleiden en motiveren van mensen met gewichts-- en/of voedingsvraagstukken, het geven van lezingen, workshops en cursussen op het gebied van een gezonde leefstijl en leefstijlaanpassingen. Om dit te realiseren zijn Sandra en ik beiden gestart met de opleiding gewichtsconsulente. Rond het najaar van 2019 verwachten wij de opleiding afgerond te hebben en te kunnen starten met het programma Bewegen en Voeding.

Begin volgend jaar zullen we starten met het begeleiden van een aantal mensen om de opleiding ook te kunnen afronden. Herken je jezelf hierin en zou je hier gratis aan willen deelnemen dan kun je je in de loop van dit jaar bij ons melden via de mail info@twenteactief.net


De nieuwsbrieven