Trainingen

  • Bootwalk
  • Fitwalk
  • Nordic-walking
  • Wandel-Bootcamp
  • Combi training Nordic-Fitwalk

Maandag 

19:30 - 21:00 uur     

Fitwalk XL

  

Woensdag    

19:00 - 20:00 uur     

Bootwalk

 

Woensdag

20:00 - 21:00 uur     

Fitwalk

 

Locatie Genselervijvers

verzamelen Hoek Genselerweg/Waalstraat 27 te Hengelo


Fitwalk

 

Fitwalk is een actieve vorm van wandelen en een veel beoefende buitensport. Er wordt binnen de trainingen aandacht besteed aan loopscholing en houding en vooral aan je conditie/uithoudingsvermogen. Wandelen is goed voor lichaam en geest en het bewegen in de buitenlucht geeft je extra energie. Je conditie zal zeker vooruit gaan, je botten en spieren zullen sterker worden en je zult je energieker gaan voelen. Een leuke bijkomstigheid is dat wandelen je jong houdt en er voor zorgt dat je ook op latere leeftijd mobieler blijft. Buiten al deze voordelen is sportief wandelen ook nog eens een heel sociale sport, want ook al zal het zweet je vast wel eens uitbreken, je kunt tijdens het wandelen vaak gewoon blijven praten met elkaar. Redenen genoeg om eens een poging te wagen.


Nordic-walking

 

Start nieuwe techniektraining 11 september 2018 (zie tabblad nieuws)

 

Nordic walking is een hele actieve sport maar wordt helaas door veel mensen onderschat. Het heeft heel veel voordelen voor o.a. mensen met beperkingen, blessures en overgewicht, maar kan daarnaast ook zo intensief beoefend worden dat het voor de best getrainde sporters een uitdaging kan zijn. Bij nordic walking worden 90% van je spieren aan het werk gezet en tegelijkertijd zorgen de stokken voor zo'n 30% minder belasting van je heup en kniegewrichten en een betere verdeling van energie over je hele lichaam. Een totale body-workout waarbij de kans op blessures minimaal is. Raadzaam is het wel om de basisbeginselen van de nordic walking-techniek onder de knie te krijgen en je hierin te laten begeleiden. Een verkeerd aangeleerde techniek zal de vele voordelen snel teniet doen en de kans op blessures vergroten.


Wandel-Bootcamp

 

Doordat de basis sportief wandelen is, is deze vorm van bootcamp voor een veel grotere groep deelnemers toegankelijk. Alle oefeningen zijn daarnaast ook uit te voeren op eigen niveau. Wel halen we met deze tak binnen de wandelsport een jongere publiek aan dan veelal binnen de andere wandelsporten te zien is. Om deze wandelvorm te beoefenen, heb je een goede basisconditie nodig. Het is een actieve total-body-workout in de buitenlucht waarbij er minder belasting is op vooral je knieën in verhouding tot de reguliere bootcamp. Zowel conditie/uithoudingsvermogen maar vooral krachtoefeningen staan hierbij centraal. Alle spiergroepen zullen tijdens de trainingen aan bod komen en o.a. de natuur en de omgeving waarin we lopen helpen ons om variatie te brengen in ons parcours en onze oefeningen. 


Bootwalk

 

Omdat we gemerkt hebben dat er deelnemers zijn die er toch graag nog een schepje bovenop willen doen na een jaar wandel-bootcamp te hebben gedaan hebben wij er vorig jaar voor gekozen om te starten met de bootwalk. Hierbij is de intentietijd iets hoger, gaan de oefeningen net iets sneller of zijn ze net iets zwaarder en wordt er conditioneel weer iets meer van je gevraagd. Wel is ook hierbij de basis sportief wandelen waarbij de belasting op je knieën minimaal blijft in verhouding tot de reguliere bootcamp. Nieuwsgierig, ik daag je uit om mee te trainen.


Combi training Nordic-Fitwalk

 

Dit is een combinatie van twee trainingen, het Nordic-walking en Fitwalk. Bij deze training zullen zowel Fitwalkers als Nordic Walkers samen trainen. Het tempo is over het algemeen lekker pittig en we hebben hierbij zowel een training van een uur als van anderhalf uur. 


Total Dumbell Workout

 

Ultieme workout voor de Body U Really Need. Een toegankelijke, effectieve en vooral motiverende groepsles waarbij je werkt aan alle facetten voor een fit, strak en mooi lichaam: cardio, spier verstevigende oefeningen én core training. De workout waarmee je optimaal kilocalorieën verbrandt en je hele lichaam in shape brengt! Deze les wordt gegeven heerlijk in de buitenlucht, geen benauwde sportzalen, maar in de natuur. Kom langs en doe een proefles mee, Let's work that body. Check the video on this site!!