Trainingen

  • Bootwalk.
  • Fitwalk.
  • Nordic-walking.
  • Wandel-Bootcamp.
  • Combi training Nordic-Fitwalk.
  • Outdoor-core-training.
  • Total Dumbell Workout (Check promo filmpje binnenkort)

Maandag      

19:00 - 20:00 uur    (vanaf maart/april 20:00 - 21:00 uur) 

Fitwalk

 

Maandag      

20:00 - 21:00 uur     

Core Training

 

Maandag      

19:00 - 20:00 uur     

Total-Dumbell-Workout (vanaf maart/april)

 

Dinsdag        

19:00 - 20:30 uur     (de oneven weken)

Combi: Fitwalk/Nordic Walk

 

Woensdag    

19:00 - 20:00 uur     

Bootwalk

 

Woensdag    

20:00 - 21:00 uur     

Fitwalk

 

Donderdag    

9:00 - 10:00 uur     

Combi: Fitwalk/Nordic Walk

 

Donderdag   

10:00 - 11:00 uur     

Wandel uurtje

 


Bootwalk

 

Omdat we gemerkt hebben dat er deelnemers zijn die er toch graag nog een schepje bovenop willen doen na een jaar wandel-bootcamp te hebben gedaan hebben wij ervoor gekozen om te starten met de bootwalk. Hierbij is de intensietijd iets hoger, gaan de oefeningen net iets sneller of zijn ze net iets zwaarder en wordt er conditioneel weer iets meer van je gevraagd. Wel is ook hierbij de basis sportief wandelen waarbij de belasting op je knieën minimaal blijft in verhouding tot de reguliere bootcamp. Nieuwsgierig, ik daag je uit om mee te trainen.


Fitwalk

 

Fitwalk is een actieve vorm van wandelen en een veel beoefende buitensport. Er wordt binnen de trainingen aandacht besteed aan loopscholing en houding en vooral aan je conditie/uithoudingsvermogen. Wandelen is goed voor lichaam en geest en het bewegen in de buitenlucht geeft je extra energie. Je conditie zal zeker vooruit gaan, je botten en spieren zullen sterker worden en je zult je energieker gaan voelen. Een leuke bijkomstigheid is dat wandelen je jong houdt en er voor zorgt dat je ook op latere leeftijd mobieler blijft. Buiten al deze voordelen is sportief wandelen ook nog eens een heel sociale sport, want ook al zal het zweet je vast wel eens uitbreken, je kunt tijdens het wandelen vaak gewoon blijven praten met elkaar. Redenen genoeg om eens een poging te wagen.


Nordic-walking

 

Nordic walking is een hele actieve sport maar wordt helaas door veel mensen onderschat. Het heeft heel veel voordelen voor o.a. mensen met beperkingen, blessures en overgewicht, maar kan daarnaast ook zo intensief beoefend worden dat het voor de best getrainde sporters een uitdaging kan zijn. Bij nordic walking worden 90% van je spieren aan het werk gezet en tegelijkertijd zorgen de stokken voor zo'n 30% minder belasting van je heup en kniegewrichten en een betere verdeling van energie over je hele lichaam. Een totale body-workout waarbij de kans op blessures minimaal is. Raadzaam is het wel om de basisbeginselen van de nordic walking-techniek onder de knie te krijgen. en je hierin te laten begeleiden. Een verkeerd aangeleerde techniek zal de vele voordelen snel teniet doen en de kans op blessures vergroten.


Wandel-Bootcamp

 

Doordat de basis sportief wandelen is, is deze vorm van bootcamp voor een veel grotere groep deelnemers toegankelijk. Alle oefeningen zijn daarnaast ook uit te voeren op eigen niveau. Wel halen we met deze tak binnen de wandelsport een jongere publiek aan dan veelal binnen de andere wandelsporten te zien is. Om deze wandelvorm te beoefenen, heb je een goede basisconditie nodig. Het is een actieve total-body-workout in de buitenlucht waarbij er minder belasting is op vooral je knieën in verhouding tot de reguliere bootcamp. Zowel conditie/uithoudingsvermogen maar vooral krachtoefeningen staan hierbij centraal. Alle spiergroepen zullen tijdens de trainingen aan bod komen en o.a. de natuur en de omgeving waarin we lopen helpen ons om variatie te brengen in ons parcours en onze oefeningen. 


Combi training Nordic-Fitwalk

 

Dit is een combinatie van twee trainingen, het Nordic-walking en Fitwalk. Bij deze training zullen zowel Fitwalkers als Nordic Walkers samen trainen. Het tempo is over het algemeen lekker pittig en we hebben hierbij zowel een training van een uur als van anderhalf uur. 


Outdoor-core-training

 

Als nieuwe variant op de wandel bootcamp zijn we in mei 2017 van start gegaan met onze 8 weken durende Outdoor-Core-Training waarbij we ons vooral richten op de buik en rugspieren afgewisseld met actieve fitwalk en we gebruik maken van o.a. gewichtjes en matjes. Een sterke 'Core' voorkomt veel lichamelijke klachten en een strakke buik, sterke rug en gespierde armen zien er natuurlijk net iets leuker uit o.a. op het strand. Door de combinatie met fitwalk train je op een lagere intentietijd waardoor het ook zeer goed past wanneer je een paar kilootjes kwijt zou willen.


Total Dumbell Workout

 

Ultieme workout voor de Body U Really Need. Een toegankelijke, effectieve en vooral motiverende groepsles waarbij je werkt aan alle facetten voor een fit, strak en mooi lichaam: cardio, spier verstevigende oefeningen én core training. De workout waarmee je optimaal kilocalorieën verbrandt en je hele lichaam in shape brengt! Deze les wordt gegeven heerlijk in de buitenlucht, geen benauwde sportzalen, maar in de natuur. Kom langs en doe een proefles mee, Let's work that body. Check the video on this site!!