Wandelvakanties

Nivon-Wandelweekend

 

Ook dit jaar organiseren we op 29, 30 en 31 Maart voor de leden van Wandelsportschool Twente actief weer ons jaarlijkse Nivon-wandelweekend.


Een verschil met andere jaren is dat we dit jaar drie wandelingen aanbieden. We starten dan op vrijdagmiddag met een 10km wandeling voor diegen die op tijd aanwezig kunnen zijn. Daarnaast zullen we dit jaar overnachten in het mooie Nivon huis in Bennekom. Zie onderstaande link voor accommodatie.

http://bosbeek.nivon.nl/?lang=nl

Gezelligheid, genieten van de mooie natuur en samenzijn staat voorop tijdens dit heerlijke wandelweekend. We zorgen gezamenlijk voor het avondeten en het ontbijt. We zorgen voor drinken en snacks en natuurlijk zullen we onderweg op zoek gaan naar een leuk restaurantje voor de lunch. Komen we deze niet tegen dan zullen we onze lunch meebrengen.


De kosten voor dit weekend zijn:

Verblijf van 29 tot 31 maart 2019 prijs 70,- euro (nivonleden 60,- euro).
Verblijf van 29 tot 30 maart 2019 prijs 45,- euro (nivonleden 40,- euro).
Verblijf van 30 tot 31 maart 2019 prijs 50,- euro (nivonleden 45,- euro).

De kosten voor het eten en drinken zullen we na het weekend met elkaar afrekenen. Ter indicatie: Dit was de afgelopen jaren zo'n 35,- euro.

In sommige huizen is het mogelijk om een kamer voor 1 persoon te boeken of een kamer met badkamer. Heb je hier interesse voor, geef dit dan even aan bij je aanmelding. Dan kunnen we kijken of dit eventueel mogelijk is.

Wil je mee dan kun je je voor 31 januari 2019 aanmelden via de knop hieronder. Let op, dit weekend is alleen voor Twente actief-leden en eventuele introducees. Bij aanmelding na 31 januari 2019 betaal je 10 euro extra en is alleen nog mogelijk wanneer er nog voldoende bedden zijn. 

 


Kampeer-wandelweekend

 
Afgelopen jaar is het idee ontstaan om met elkaar een weekend te gaan wandelen vanaf de camping. En leuke ideeën zijn wij altijd voor in dus dit jaar (juni/juli 2019) zullen wij ons eerste kampeer-wandelweekend organiseren. Nieuwsgierig... Meer informatie zal binnenkort volgen.

 

 

Hike in de Harz Wandel-4-daagse.

 

De Harz is het noordelijkst gelegen middelgebergte van Duitsland. Met een mooie grote kloof, de Brocken (1142 m) en de Wurmberg (971 m), diverse klippen en dalen, glooiende vergezichten, vele stuwmeren en een rijke historie met o.a. de groene strook waar ooit de muur oost en west Duitsland van elkaar scheidde. De Harz is een veelzijdig natuurgebied met voor ieder wat wils. De mooie natuur leent zich uitstekend voor een actieve vakantie en de vele  loipes, skipistes, mountainbikeroutes en natuurlijk de wandelpaden nodigen U uit om er actief op uit te gaan.

 

Tijdens de 4-daagse Hike in de Harz, een begeleide wandelvakantie, start uw dag met een lekker ontbijt waarna u uw eigen lunchpakket voor in de middag kunt samenstellen. Ook is het mogelijk om onderweg te lunchen in een restaurant. Op wandeldagen vertrekken om 9:00/9:30 uur waarna we na een heerlijke dag wandelen aan het eind van de middag weer terug keren. Enkele wandelingen eindigen op een andere locatie waarna we met de bus weer terug rijden naar Braunlage. Ook zijn er enkele wandelingen die starten met een busrit of een rit in de Gondel. U krijgt vooraf een uitgebreide beschrijving waarin ook de start en finishplaatsen vermeld staan en het eventuele vervoer van/naar de start en/of finish. De wandelingen tijdens deze vakantie zullen variëren in afstand van 7 km tot +/- 20 km per dag in de categorieën licht, gemiddeld en redelijk zwaar. Al onze routes zijn goed te doen voor iedereen die van wandelen houd en een goede basisconditie heeft. Afgelopen jaar hadden we ook een tripje naar de Mega-zippline van harzdrenalin.de. gepland. Een groot succes, dus wie weet wat er voor 2019 voor verrassing zal zijn.

 

Nieuw!! Harz-hexenstieg XL 2020

Voor diegene die net even iets meer willen is er in 2020 een nieuwe uitdaging in de vorm van een trekking, de Harzer Hexenstieg XL +/- 120 km. Deze 8-daagse wandelvakantie, laat je de Harz doorkruizen van west naar oost en zullen onze kuitspieren en uithouding zeker op de proefstellen. We trekken te voet door de Harz, slapen in hotels en appartementen op basis van half pension waarbij je bagage bij je hebt met kleding voor maximaal drie dagen.

Mooie dalen en hoge pieken zullen we bewandelen, net als leuke stadjes en als afsluiter de mooie kloof bij Thale in het oosten van de Harz. Houd de nieuwsbrief, de website en/of onze facebookpagina in de gaten voor verdere informatie.