Wandelvakanties


Kampeer-wandelweekend

 

afgelopen jaar is het idee ontstaan om met elkaar een weekend te gaan wandelen vanaf de camping. En leuke ideeën daar zijn wij altijd voor in. wij gaan daarom bekijken hoe we dit samen kunnen realiseren. Nieuwsgierig... Meer informatie zal volgen.

 

 

Hike in de Harz Wandel-4-daagse.

 

De Harz is het noordelijkst gelegen middelgebergte van Duitsland. Met een mooie grote kloof, de Brocken (1142 m) en de Wurmberg (971 m), diverse klippen en dalen, glooiende vergezichten, vele stuwmeren en een rijke historie met o.a. de groene strook waar ooit de muur oost en west Duitsland van elkaar scheidde. De Harz is een veelzijdig natuurgebied met voor ieder wat wils. De mooie natuur leent zich uitstekend voor een actieve vakantie en de vele  loipes, skipistes, mountainbikeroutes en natuurlijk de wandelpaden nodigen U uit om er actief op uit te gaan.

 

Tijdens de 4-daagse Hike in de Harz, een begeleide wandelvakantie, start uw dag met een lekker ontbijt waarna u uw eigen lunchpakket voor in de middag kunt samenstellen. Ook is het mogelijk om onderweg te lunchen in een restaurant. Op wandeldagen vertrekken om 9:00/9:30 uur waarna we na een heerlijke dag wandelen aan het eind van de middag weer terug keren. Enkele wandelingen eindigen op een andere locatie waarna we met de bus weer terug rijden naar Braunlage. Ook zijn er enkele wandelingen die starten met een busrit of een rit in de Gondel. U krijgt vooraf een uitgebreide beschrijving waarin ook de start en finishplaatsen vermeld staan en het eventuele vervoer van/naar de start en/of finish. De wandelingen tijdens deze vakantie zullen variëren in afstand van 7 km tot +/- 20 km per dag in de categorieën licht, gemiddeld en redelijk zwaar. Al onze routes zijn goed te doen voor iedereen die van wandelen houd en een goede basisconditie heeft. Afgelopen jaar hadden we ook een tripje naar de Mega-zippline van harzdrenalin.de. gepland. Een groot succes, dus wie weet wat er nog meer voor mogelijkheden zijn in de Harz de volgende keer,

 

Nieuw!! Harz-hexenstieg XL

Voor diegene die net even iets meer willen is er een nieuwe uitdaging in de vorm van een trekking, de Harzer Hexenstieg XL +/- 120 km. Deze 8-daagse wandelvakantie, laat je de Harz door kruizen van west naar oost en zullen onze kuitspieren en uithouding zeker op de proef stellen. We trekken te voet door de Harz, slapen in hotels en appartementen op basis van half pension waarbij je bagage bij je hebt met kleding voor maximaal drie dagen.

Mooie dalen en hoge pieken zullen we bewandelen, net als leuke stadjes en als afsluiter de mooie kloof bij Thale in het oosten van de Harz. Houd de nieuwsbrief, de website en/of onze facebook pagina in de gaten voor verdere informatie.